Saturday, September 5, 2009

cinta ini..

hello people..

tetibe ase nk bercerita mengenai perkara ini..
waloupon ak bknlah senior sgt dlm bab2 ini..
menyintai dan dicintai adalah dua bende berbezakan..
semua orang ingin dan teringin berada dalam fasa ini..
tetapi biasa nye ape yg terjadi adalah menyintai je tanpa dicintai..
rase macam bodoh je..
opps sopan sikit rase macam kurang cerdik je jika ini berlaku..
tapi masalah nye sudah terjadi..
so what??

mungkin pada diri aku sendiri..
dan mungkin juga pada diri anda yang sedang menikmati enrty ini..
apa pendapat korang jika ini terjadi pada diri korang?..
jika korang hanya menyintai tanpa dicintai?..
adakah korang rase kecewa,biase2(sbb ase dia bukan miliku)atau gembira?
gembira? gile ke hape org yg rase gembira
bile die hanye menyintai tanpa dicintai..
ak rase kalo ade pon org tu dh mmg cukup syarat untuk menghuni rumah sakit jiwa..
jiwa kacau kut..haha

ok back to the point..
pasal loving mengloving ni..
kalo korang kan korang berpegang pada prinsip mane:
  • kalo jodoh x kemana(tpi kalo pegang prinsip ni kang melepas sbb die diragut org)
  • kalo kita x cri jodoh dia tak dtg bergolek kt kite(tpi kalo cri kang org ckp gatai plak hehe)

so ape korang rase??
prinsip mane yg ok?
ape reason korang?

haish pening kalo duk pikir..
tpi ak teringat sorang kwn ak ckp
cikgu die ckp kt die..
waktu umur kite skrang ni la kalo nk cri teman idup..
sbb esok2 dh keje bz lak(lgi2 ak ni yg nk jdi pharmacist ni nk jwp questionnaire pon x sempat-actually perli pharmacist yg x sudi jwp questionnaire kwn2 ak sbb ak x pernah jumpe lgi pharmacist yg malas hehe)
koran rse betul x pendapat ni?
subjective kn susah nk jwp..
dr fadilah kamsah pon belom tentu leh jawap ak ase..
ak ase je la..

mesti korang yg bce entry ni akan berfikir atau terfikir..
mesti ak sedang mengalami peristiwa ini..
menyintai dan x dicintai..
sememangnye anda salah..
sebab bende ni x terjadi pon kt ak..
tpi peristiwa yg ak alami lgi complicated than this one..
that guy so ego and ak semmgnya x faham fikiran die ni mcm mane..
memberi harapan atau berharap..
ak pon x tau..
poyo punye mamat(dlm hati ckp x lah..dh mmg die mcm tu)
hehe
haish poning den..

ape2 pon aku ase skang ni lagu ni mcm fit je ngan aku
lyan gak dgr lagu ni..
walopon lirik die cam bodoh2 sikit..
haha..
entah la aku macam dh x percaya cinta dah..hehe
layannnnnn
tu je la kot ak nk mengarut memlm ni..
dh kering idea dh..





sesaje n letak pic mamat ni..
mamat ni je la asyik menemani aku
waktu susah dan senang sebab die dh melekat kt background lappie ak..
(mamat ni x de kene mengena ngan entry ak mlm ni ok..)



sekian..T.A.M.M.A.T..

3 comments:

Tendou Sani said...

kalo jodoh xkan ke mana...tapi jgn dok mengharap cam2 ja...akakaka...malas nak explain!

beliamuda said...

Dua prinsip tunggu jodoh dan cari jodoh tu saling berkait.. Tidak bermakna kita percaya pada jodoh, ia akan datang bergolek.. Kena ada usaha untuk mencarinya. Asal kena dengan cara dan jalan yang betul.

Dr Fadilah Kamsah ada sentuh pasal jodoh dan cinta ni. Tapi, tak pernah lagi baca dan dengar secara intensif. Ada la dia bagi tip2 dan cara2nya...

Sebenarnya, kalau benda tu dah melibatkan jodoh, kita kena tanya pada yang pakar. Nak tahu siapa yang pakar hal jodoh? Kita sering dengar, kelahiran, ajal maut dan jodoh di tangan Allah. So, yang terbaek untuk bertanya hal jodoh adalah DIA.

Saya tak leh komen pasal masalah awak, sebab tak nampak sangat macam mana situasinya.

~~kesimpulan, saya pegang dua2 prinsip jodoh di atas...

think little of...me said...

to tendou sani:erk sani..x pe la kalu maleh..tpi ak pon tau knp ko maleh nk xplain..ngeh2

to beliamuda:hmm betul..kembali ke lumrah alam..jodoh pertemuan dan ajal maut di tgn-NYA..

© 2011; Emo Itu Cute | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger