Monday, September 28, 2009

ni bulan raya lagi kn???

aisey...
bru je beberapa ari raye berlalu..
dan berlalu jugak lah kenangan2 raye yg terindah..
otak dh perlu dikosong kan sementera waktu
bgi memberi laluan tuk angka2 dan abjad2...
final exam dh 'hampir ke selekoh'(just around the corner)..

tapi skrang ni macam2 bende x siap lgi..
siapa yg harus diperslahkan dn bersalah dlm hal ini??
ak ase x dek saper2 pon..(ayat bela diri)
sbb masing2 mmg suke menangguh dan ditangguh..(termasuk la ak)
lecturers tangguh kelas epi..lecturers tangguh quiz epi..
tangguh revision dh habit sejak2 dri mula pandai pi skolh lag
i
cam besa esok nk exam mlm ni bru study bro..(
burn the midnight oil)
bru cam adventurous sikit..
waa sengal la tu..ayat x bleh blah..

ok..sekarang ak nk korang teliti(bukan paksaan ok!)

betapa pack dan padatnye(bkn same ke maksudnye ni??)
jadual saat2 akhir hayat sem ini..


Tuesday,29/9:

SHE( 8-9)

Biochem (morning)

Pract. Aseptic tech. ( group A:2-3.30pm, B:3.30-5)

Wednesday,30/9:

Biochem~Dr Sabariah (9-12)

AMT quiz (2-3)

AMT (3-5)

Thursday,1/10:

Quiz Pract.Dosage

Friday, 2/10:

Medchem (8-11)

Biochem (11-12)

Presentation SHE (3-5)

Saturday, 3/10:

Presentation SHE (2-3)

Monday,5/10:

Presentation SHE (8-10)

Mr. Malik (12-1)~tips Quiz

Tuesday, 6/10:

Presentation SHE (8-9)

AMT (9-12)

Wednesday, 7/10:

Biochem Quiz (9-10)

AMT (10-1)

Thursday, 8/10:

Quiz Phy Pharm(9-10)

Presentation AMT (10à)

Friday,9/10:

Quiz Dosage Theory (9-10)

Presentation SHE (3-6)

Monday,12/10:

Presentation case study n research pharm management

Tuesday 13/10:

AMT (10-1)

14/10:

AMT (10-1)

wednesday16/10:

Quiz AMT (9-10)

Wednesday,21/10:

Presentation Medchem

after 21/10 bru free..mase tuh dh tinggal 10 hari before final exam..sempat ke weh nk study 7 subject yg mmg killer abes tuh..(org ckp kipas susah mati)

hopefully sempat la..
akhir kalam lu pikir la sendiri..(wa pon kne pikir gak ni)
tu je kot tuk kali ni
wassalam..


notakakitangan 1:jgn berputus asa..yeah..go girl go ..to all my fren wish u gud luck..
notakakitangan 2:kali ni byk peribahasa(biarpon hanya 2..) sbb preparation tuk kelas 402 sem depan ngan madam chandra..nanti leh gune wat essay..hehe




Friday, September 11, 2009

degree usm..

degree usm...sbb ko je ak bertahan kt sini..
lau x dh lame dh blah..

poor managemnet..lack of facilities..lecturers x lepas qualification standard..telan duit byk..LCD harga 6000++ pon x leh nk beli bru ka? sem2 telan duit haku puluh2 ribu..
mouse yg tekan sekali x jln2 tu pon x leh ganti ka?
13 hinggit je pon mouse tu ..

tu la sedikit sebyk permasalhan future study kt private college ni..
ak x ckp semua private college macm tu tpi segenlintir dari mereka tu mmg mcm tu lah..
paling bengang lecturers semua import dri overseas..ckp pelat habes.. p sounds b...duk malaysia ma..lecturers pon mau malays r.. lau duk overseas tu laen r..dh tu x pas standard nk jdi lecturer(ni fact dri lecturer yg berpengalaman ok!)..mengajar x ikut syllabus..ase nk masuk kelas masuk..ase x nk x yah..satu lgi jadual dorang student yg nk kene arrange..patutkah??

profession yg ak ngah study ni bkn mean2 dowh..pharmacist tu..cincau2 jer bley bunuh org tau..
kolej n course yg ak amik skang ni salah satu dri francais USM..evreything a to z from usm except lecturers..
(lecturers USM just jdi coordinator subject je..dan akan dtg two times per semester) unless lau Dr(head of pharmacy department) ask them to come..and they're don't hesitate to come..appreciate sgt jasa lecturers USM..byk menbantu dan memberi sokongan moral..

nyesal pon ade dlu2 mean2 je duk kt matrik x study betul2..
lau dh dpt 4.0 x yah dh duk pikir masalah ni..goyang kaki je duk USM skang ni.. duit x abes byk..ak mmg sgt2 obsess ngan degree paharmacy from USM..myabe USM is the first uni kt malaysia yg offer this course..dh tu skang dh jdi APEX uni..bangga seyh..(tumpang bangga)..dan lau la betul kolej ni nk terminate program ni ak dh x tau mane hala tuju ak pas ni..
tdi masuk klas subject FEL 272..lecturer nye from usm..best gler kelas die..seyes ak x ngantuk pon..

ak masuk lambat sikit kelas ari..aku dan 2 lgi kawan ak merangkap osmet ak ..dh la masuk lambat dh tu siap gelak2 wat lawak bodoh..dh sampai pintu kelas tetiba rase cam takut..sbb tgk ade 2 org bdk laki klas ak kuar kelas ngan muka masam mencuka..kene halaukah meraka sbb masuk lambat atau x leh masuk kelas sbb dtg lambat..??ngee...takut gurauan berdiri atas meja sambil pegang2 tgn menjadi kenyataan..tpi fuh lega lecturer tu x la garang..memang x garang langsung dan sgt caring dan best la..die la yg byk membongkar(ceh mcm penyiasat lak) rahsia kehuru haraan kolej kami..die ckp USM dh nk terminate kontrak program pharmacy kt kolej tu..terkejut tahap dewa la kteorg..die ckp pengurusan kolej sgt x serious menjalankn tanggungjawab..dorang nk terminate sbb x nk kezaliman terhadap student berlanjutan..nanti akan memberi kesan kpd name baek USM gak..

hmm..begitulah..susahnye menuntut di private kolej yg x brape nk femes ni..dh la terletak nun dipnggir village(ckp kampung nampak hampeh sgt so type village)...x de shopping complex yg gah..tiada mc d tiada Lrt..tiada itu dan ini..yg ade kicauan burung dan unggas ditemani embekkan kambing..
ak jus ade 2 thn je lagi..hopefully x de ape2 berlaku dan ak boleh meneruskan ape yg dh dibuat ni..ape yg penting duit yg dh beribu-ribu yg dh nk masuk fasa ratus ribu tu x burn sudaa..
otherwise..ok c u in court.....


notakakitangan:thank kt lecturer yg dtg ngajar ari ni sbb memberi kami semangat dn sudi menghantar kami pulang ke umah menunggang mpv beliau..hehe

Tuesday, September 8, 2009

dekat2 nk raye..

jerawat!! oh no!!
irritating nk mamp*s ngan bende ni..dh tu tggl bape ari je lagi nk raye..
x nk r raye ade jerawat kt my cute face ni..
nanti nk jumpe cousin2 len camne?
kang dorang lgi cun dri ak..
haish mane boleh..
dh la jarang2 jumpe..
nk jumpe time raye ni mesti la nmpk bergaya dan cun lebey sikit(x mntak byk pon)
haish ini x adil..
nk kene pi beli T3 ni..
mesti nk kne ilang kan acne b4 raye..
yeh berazam ni..
hehe..actually jerawat tu la byk  mane pon 
satu je pon..
korang yg berhampiran ngan ak esok leh la zoom in erk..
usha2 jerawat ak..
hehe..
sengal tul siap invite org suh usha jerawat die..
seyes..lau nek ari biase x de la nk kesah mane pon..
tpi ni dh dkt nk raye..
mane boleh..
keserian di pagi raye tu amat penting..
(ni ke tujuan nk raye??)
aiseyh..

notakakitangan:nk letak gmbr tpi takut annoying sgt..hehe..pompuan dan jerawat..cliche kn2?
hehe..

Saturday, September 5, 2009

cinta ini..

hello people..

tetibe ase nk bercerita mengenai perkara ini..
waloupon ak bknlah senior sgt dlm bab2 ini..
menyintai dan dicintai adalah dua bende berbezakan..
semua orang ingin dan teringin berada dalam fasa ini..
tetapi biasa nye ape yg terjadi adalah menyintai je tanpa dicintai..
rase macam bodoh je..
opps sopan sikit rase macam kurang cerdik je jika ini berlaku..
tapi masalah nye sudah terjadi..
so what??

mungkin pada diri aku sendiri..
dan mungkin juga pada diri anda yang sedang menikmati enrty ini..
apa pendapat korang jika ini terjadi pada diri korang?..
jika korang hanya menyintai tanpa dicintai?..
adakah korang rase kecewa,biase2(sbb ase dia bukan miliku)atau gembira?
gembira? gile ke hape org yg rase gembira
bile die hanye menyintai tanpa dicintai..
ak rase kalo ade pon org tu dh mmg cukup syarat untuk menghuni rumah sakit jiwa..
jiwa kacau kut..haha

ok back to the point..
pasal loving mengloving ni..
kalo korang kan korang berpegang pada prinsip mane:
  • kalo jodoh x kemana(tpi kalo pegang prinsip ni kang melepas sbb die diragut org)
  • kalo kita x cri jodoh dia tak dtg bergolek kt kite(tpi kalo cri kang org ckp gatai plak hehe)

so ape korang rase??
prinsip mane yg ok?
ape reason korang?

haish pening kalo duk pikir..
tpi ak teringat sorang kwn ak ckp
cikgu die ckp kt die..
waktu umur kite skrang ni la kalo nk cri teman idup..
sbb esok2 dh keje bz lak(lgi2 ak ni yg nk jdi pharmacist ni nk jwp questionnaire pon x sempat-actually perli pharmacist yg x sudi jwp questionnaire kwn2 ak sbb ak x pernah jumpe lgi pharmacist yg malas hehe)
koran rse betul x pendapat ni?
subjective kn susah nk jwp..
dr fadilah kamsah pon belom tentu leh jawap ak ase..
ak ase je la..

mesti korang yg bce entry ni akan berfikir atau terfikir..
mesti ak sedang mengalami peristiwa ini..
menyintai dan x dicintai..
sememangnye anda salah..
sebab bende ni x terjadi pon kt ak..
tpi peristiwa yg ak alami lgi complicated than this one..
that guy so ego and ak semmgnya x faham fikiran die ni mcm mane..
memberi harapan atau berharap..
ak pon x tau..
poyo punye mamat(dlm hati ckp x lah..dh mmg die mcm tu)
hehe
haish poning den..

ape2 pon aku ase skang ni lagu ni mcm fit je ngan aku
lyan gak dgr lagu ni..
walopon lirik die cam bodoh2 sikit..
haha..
entah la aku macam dh x percaya cinta dah..hehe
layannnnnn
tu je la kot ak nk mengarut memlm ni..
dh kering idea dh..


video


sesaje n letak pic mamat ni..
mamat ni je la asyik menemani aku
waktu susah dan senang sebab die dh melekat kt background lappie ak..
(mamat ni x de kene mengena ngan entry ak mlm ni ok..)



sekian..T.A.M.M.A.T..
© 2011; Emo Itu Cute | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger