Friday, September 11, 2009

degree usm..

degree usm...sbb ko je ak bertahan kt sini..
lau x dh lame dh blah..

poor managemnet..lack of facilities..lecturers x lepas qualification standard..telan duit byk..LCD harga 6000++ pon x leh nk beli bru ka? sem2 telan duit haku puluh2 ribu..
mouse yg tekan sekali x jln2 tu pon x leh ganti ka?
13 hinggit je pon mouse tu ..

tu la sedikit sebyk permasalhan future study kt private college ni..
ak x ckp semua private college macm tu tpi segenlintir dari mereka tu mmg mcm tu lah..
paling bengang lecturers semua import dri overseas..ckp pelat habes.. p sounds b...duk malaysia ma..lecturers pon mau malays r.. lau duk overseas tu laen r..dh tu x pas standard nk jdi lecturer(ni fact dri lecturer yg berpengalaman ok!)..mengajar x ikut syllabus..ase nk masuk kelas masuk..ase x nk x yah..satu lgi jadual dorang student yg nk kene arrange..patutkah??

profession yg ak ngah study ni bkn mean2 dowh..pharmacist tu..cincau2 jer bley bunuh org tau..
kolej n course yg ak amik skang ni salah satu dri francais USM..evreything a to z from usm except lecturers..
(lecturers USM just jdi coordinator subject je..dan akan dtg two times per semester) unless lau Dr(head of pharmacy department) ask them to come..and they're don't hesitate to come..appreciate sgt jasa lecturers USM..byk menbantu dan memberi sokongan moral..

nyesal pon ade dlu2 mean2 je duk kt matrik x study betul2..
lau dh dpt 4.0 x yah dh duk pikir masalah ni..goyang kaki je duk USM skang ni.. duit x abes byk..ak mmg sgt2 obsess ngan degree paharmacy from USM..myabe USM is the first uni kt malaysia yg offer this course..dh tu skang dh jdi APEX uni..bangga seyh..(tumpang bangga)..dan lau la betul kolej ni nk terminate program ni ak dh x tau mane hala tuju ak pas ni..
tdi masuk klas subject FEL 272..lecturer nye from usm..best gler kelas die..seyes ak x ngantuk pon..

ak masuk lambat sikit kelas ari..aku dan 2 lgi kawan ak merangkap osmet ak ..dh la masuk lambat dh tu siap gelak2 wat lawak bodoh..dh sampai pintu kelas tetiba rase cam takut..sbb tgk ade 2 org bdk laki klas ak kuar kelas ngan muka masam mencuka..kene halaukah meraka sbb masuk lambat atau x leh masuk kelas sbb dtg lambat..??ngee...takut gurauan berdiri atas meja sambil pegang2 tgn menjadi kenyataan..tpi fuh lega lecturer tu x la garang..memang x garang langsung dan sgt caring dan best la..die la yg byk membongkar(ceh mcm penyiasat lak) rahsia kehuru haraan kolej kami..die ckp USM dh nk terminate kontrak program pharmacy kt kolej tu..terkejut tahap dewa la kteorg..die ckp pengurusan kolej sgt x serious menjalankn tanggungjawab..dorang nk terminate sbb x nk kezaliman terhadap student berlanjutan..nanti akan memberi kesan kpd name baek USM gak..

hmm..begitulah..susahnye menuntut di private kolej yg x brape nk femes ni..dh la terletak nun dipnggir village(ckp kampung nampak hampeh sgt so type village)...x de shopping complex yg gah..tiada mc d tiada Lrt..tiada itu dan ini..yg ade kicauan burung dan unggas ditemani embekkan kambing..
ak jus ade 2 thn je lagi..hopefully x de ape2 berlaku dan ak boleh meneruskan ape yg dh dibuat ni..ape yg penting duit yg dh beribu-ribu yg dh nk masuk fasa ratus ribu tu x burn sudaa..
otherwise..ok c u in court.....


notakakitangan:thank kt lecturer yg dtg ngajar ari ni sbb memberi kami semangat dn sudi menghantar kami pulang ke umah menunggang mpv beliau..hehe

10 comments:

beliamuda said...

ish.. macam teruk benar bunyi private college tu.. siyes leh buruk nama USM kalau college tu offer degree USM lagi..

think little of ..me said...

hmm tu la pasai USM nk terminate program dorang kt kolej tuh..

ayumiyoshida said...

part paling best adalah enbekkan kambing..hohoh..mujr x macam pharmville ada bunyi oik2kan posine..hahah..

think little of ..me said...

ayumiyoshida..please jgn terbawa2 farmville ke dlm blog ini..hehe..embekkan kambing best lgi kut than embekkan posine..posine mengembek ke?

Tendou Sani said...

ape la...tgk muka org masam ckit dah gelabah...!

think little of ..me said...

gelabah gile mase tu..nk2 tgk muke ajis yg x pernah masam tuh jdi masam..ape ke hal wei?

Ilham Liyana said...

huhu.. kalo nk terminate pun tggu la kita grad dlu.. T___T

think little of ..me said...

betui2 tunggu kte grad lu bru leh terminate

yah said...

mna ada bunyi kambing kt cni...ngeh3

think little of...me said...

x dek erk yah..abes yg orie dgr tu bunyi ape??ooo lupe korang nye farmville hehe..

© 2011; Emo Itu Cute | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger