Monday, July 4, 2011

Article perigi cari timba.

Article perigi cari timba,nisbah perempuan kepada lelaki ialah 37: 1 wei. Aku taknak jadi andartu. Kauorang mesti tau kan taglined cerita apa ni. Ye tepat! Cerita 321 Cinta. Kauorang dah tengok ke? Aku dah!

Agak merisaukan jugaklah bila dengar pasal nisbahnisbah nih. Ye lah dengar pulak time musim kenduri kendara. Heh. Terasa diri ini begitu tersindir. Betul jugak kan tengok jelah sekarang bilangan perempuan kat manamana tempat sama ada universiti, tempat kerja, tempat lepak apatah lagi di shopping complex, dengan jelas dan terang kaum perempuan nih memang terlebih sudah. Nampak gaya kecenderungan poligami dan andartu tu pon akan meningkat jugaklah kan. Patutlah ramai yang memburu laki orang kannnn. Heh mintak simpang.

Sebagai contoh, dulu masa aku di kolej batch aku adalah dalam 38 orang camtu. Dan tak sampai separuh pon daripada bilangan tuh adalah lelaki. Katakanlah jika setiap seorang budak lelaki batch aku bercouple dengan 3-4 orang budak perempuan dalam batch aku barulah setiap  budak perempuan batch aku termasuk aku akan dimiliki. Nampak tak kecenderungan poligami dan andartu di situ. Ni sebagai contoh je lah. Untuk menampakkan lagi situasi kepupusan kaum lelaki menjelang abad 2020 kelak. Tapi aku yakin orang perempuan takdelah terdesak gila macam tu sekali untuk bercouple. haha. Ni contoh.Tu tak kira lagi lelaki yang dah tersimpang masuk jalan lain. Fahamfaham jelah jalan mana dorang masuk.

Tapi aku rasa hal ni tak perlu nak dirisaukan sangat. Orang cakap kalau ada jodoh tak kemana. Tingkatkan usaha, doa dan tawakal. Dalamdalam tak ramai lelaki pon lelaki masih ramai lagi. Tengok jelah group k-pop sebagai contoh dalam satu group palingpaling tidak ada 5-13 orang lelaki. Darabkan bilangan ni dengan 100 group k-pop yang lain. Ha, ramaikan. Tapi samaada mereka ni benarbenar lelaki atau tidak itu je yang merisaukan.haha.

Heh.Kenapa mesti contoh itu yang aku berikan? hehe.Nisbah tu cuma angka. Anggaran kasar. Jangan bimbang sangat(nasihat untuk diri sendiri jugak). Kuatkan keyakinan Mr. Right korang akan menjelma jugak when the right time come.

Sekian, ceramah untuk hari ni. ekeke.

notakakitangan: Cinta takkan datang jika tak dicari. Eh betul ke?

 

Jom vote favourite homemade band korang. http://goo.gl/G9t4R

0 comments:

© 2011; Emo Itu Cute | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger